Web hosting

Da bi web stranica bila dostupna na Internetu, potrebno je da se smjesti na neki web server. Usluga web-hostinga obuhvata sljedeće:

  • Zakup određene veličine diskovnog prostora na kojem će biti smještene web-stranice sa svim sadržajem koje one sadrže
  • Dodjeljivanje određenog broja e-mail adresa (elektronska pošta) Kakva je korist ako imate vizualno privlačan web sajt, ukoliko se sporo učitava ili ako nije dostupan?

To je prvi znak da sa vašim hostingom nešto nije u redu.

Kako biste izbjegli potencijalni gubitak posjetilaca i kupaca, eXtreme NET će za vas obezbjediti i podesiti kvalitetan i siguran hosting za vaš web sajt.

cPanel Shared Web Hosting

cPanel Shared Web Hosting je usluga koji omogućuje smještaj više web stranica na jednan web serveru sa instaliranim cPanel kontrol panelom. Ovo je najekonomičnija opcija za hostanje web stranica, jer prosječni trošak zakupa i održavanja servera otplaćuje više korisnika. Iako je Shared Hosting povoljan način za poslovanje, nije preporučljiv za web stranice koje imaju velik broj posjeta ili zahtijevaju dodate aplikacije koje nisu podržane u standardnim web hosting paketima. Takvim web stranicama najbolja opcija je Dedicated Server.

cPanel je online Linux-bazirani web hosting kontrolni panel koji korisnicima pruža vizualni interfejs te alate za automatizaciju, koji su dizajnirani da pojednostave proces hostanja web stranice i sve ostale radnje vezane za upravljanje web hostingom. cPanel svojom strukturom omogućuje administratorima, preprodavačima i krajnjim korisnicima da kontrolišu različite aspekte administracije web stranica i servera, a sve pomoću web browsera. Pored GUI-ja, cPanel ima i CLI pristup te API koji omogućuje hosting kompanijama i programerima automatizaciju standardnih procesa administriranja sistema.

POŠALJI UPIT!

Započnimo rad na vašem projektu! Možete nas kontaktirati na email:
[email protected] ili putem kontakt forme.